Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Πυροβόλησε σκύλο εν ψυχρώ

Πυροβόλησε σκύλο εν ψυχρώ

Το όπλο που στόχευσε το βράδυ της Κυριακής τον έναν από τους δύο ημίαιμους σκύλους που έμεναν στο χώρο στάθμευσης απορριμματοφόρων του Δήμου Φιλοθέης, δεν σκότωσε μόνο τον ένα από αυτούς, αλλά έπληξε για πολλοστή φορά τον πολιτισμό μας. Η σφαίρα που καρφώθηκε στο σώμα της σκυλίτσας με το όνομα Μούργα, 24 ώρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, αποκάλυψε την πλήρη αδιαφορία της κρατικής μηχανής στην εφαρμογή του νόμου που αφορά τις κακοποιήσεις ζώων.

Ο οδηγός του αυτοκίνητου, μαύρου χρώματος, που σταμάτησε μπροστά από την πόρτα του χώρου στάθμευσης, στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής, πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ μια γλυκύτατη σκυλίτσα, έφυγε ανενόχλητος. Και ας έπεσε ο πυροβολισμός σε απόσταση 30 μέτρων από το Αστυνομικό Τμήμα της Φιλοθέης.

Η καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα στο Τμήμα άφησε αδιάφορους τους αστυνομικούς, που ρωτώντας την καταγγέλλουσα «τι να κάνουν τώρα», αρνήθηκαν αρχικά να της πάρουν κατάθεση και στη συνέχεια είπαν πως «θα πετάξουν το πτώμα στα σκουπίδια».

Χρειάστηκε να γίνει καταγγελία στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για να κάνουν οι ένστολοι τα αυτονόητα και να θορυβηθούν που κάποιος ένοπλος κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Και να φανταστείτε ότι τις τελευταίες 15 ημέρες έχουν καταγραφεί πολλαπλά κρούσματα δηλητηριάσεων στην περιοχή, θύμα των οποίων έπεσε και ο σκύλος που ζούσε έξω από το εν λόγω Αστυνομικό Τμήμα.


http://www.enet. gr/online/ online_text/ c=112,id= 90532784

Δεν υπάρχουν σχόλια: